Lesena ura zebrawood
Zebrawood in nekaj njegovih značilnosti:

Splošno ime: zebrawood, zebrano

Rastišče: zahodna Afrika

Višina drevesa:20–40 m

Premer debla od 1,2–1,5 m

 

Trdota lesa: 8,16 N

 

Barva / videz:

Zebrawood ima zlato rumeno osrčje s črtami temno rjave do črne barve. Temni in svetli pasovi dajejo videz zebraste črte, po katerih nosi les ime. Smeri črt, ki nastanejo, so odvisne od smeri žaganja lesa.

Odpornost:

Zebrawood je ocenjen kot trpežen in odporen les.

Obdelava:

Les se dobro obdeluje in lepi.

Vonj:

Za delo z zebrawood-om je značilen neprijeten vonj.

Alergije / toksičnost:

O alergijah in toksičnosti ne poročajo. Med obdelavo lahko pride do draženja oči in kože, za katero pa niso prepričani, ali je posledica prahu, ki se izloča pri obdelavi, ali dejanske alergije na les. Za več informacij glejte članke o alergijah na les in strupenost ter varnost prahu iz lesa.

Cene / razpoložljivost:

Zebrawood je precej drag, a vseeno ugodnejši od drugih eksotičnih vrst, kot sta ebenovina ali črni les.

Primeri uporabe:

Zebrawood se uporablja kot prestižen dodatek zaradi drznega in edinstvenega videza. Primeri uporabe so lesena ura, ročaji za orodje, pohištvo, gradnja prestižnih čolnov,smuči, armature v prestižnih avtomobilih, …

 

Vsaka lesena ročna ura je izdelana ročno, s čimer se zagotavlja natančnost in kvaliteta. Poleg tega ima vsaka lesena ročna ura tudi kvaliteten mehanizem in garancijo, kar vam zagotavlja dolgotrajno uporabo in zadovoljstvo z nakupom. Pri izdelavi lesene ročne ure se osredotočamo na vsak detajl. Vsi elementi, od ohišja do številčnice in kazalcev, so skrbno izbrani in natančno sestavljeni, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo lesene ročne ure.

Lesena ročna ura je opremljena s kvalitetnim Quartz mehanizmom, ki omogoča natančno merjenje časa in zagotavlja dolgo življenjsko dobo ure. Garancija na leseno ročno uro vam zagotavlja brezskrbno nošenje in uporabo, saj smo prepričani v kvaliteto naših izdelkov.

MENI