Kaj so piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni nastavitve, ki jih za ogled našega spletišča določite na spletni strani, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastavljati. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše nastavitve (vaše preference), informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali le dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so za delovanje spletišča nujni (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vsebini vaše nakupovalne košarice), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih nastavitev in preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiskov na spletišču, kar njegovemu upravljavcu pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest.

Katere piškotke uporablja spletna trgovina www.lesenaura.si

Spletna trgovina www.lesenaura.si uporablja piškotke za delovanje spletišča, za boljšo uporabniško izkušnjo in piškotke za analizo obiskov svoje spletne strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so t. i. sejni piškotki in trajajo samo, dokler ne zaprete brskalnika drugi piškotki pa so trajni in ostanejo v računalniku dalj časa. Podatki se ne zbirajo na način, ki bi omogočal identifikacijo posameznih obiskovalcev spletišča.

Upravljanje piškotkov

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran spletna trgovina www.lesenaura.si, se vam na računalnik oz. mobilno napravo naložijo le, če izberete možnost »Strinjam se«. Če izberete to možnost, se na vašem računalniku namestijo vsi piškotki, ki so potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Če izberete nasprotno možnost (»Se ne strinjam«), se vam piškotki ne bodo naložili in vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale (video, prikaz infografik …) in vaš obisk se ne bo beležil.

Večina spletnih brskalnikov sprejme piškotke samodejno. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov v brskalniku lahko tudi popolnoma preprečite za vse spletne strani, ki jih boste obiskali. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku:

Vaše nastavitve piškotkov

Svojo odločitev o piškotkih na spletni trgovini www.lesenaura.si lahko kadarkoli spremenite.

Več informacij o piškotkih

Za več informacij o piškotkih, njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu, priporočamo ogled odgovorov na pogosta vprašanja Informacijskega pooblaščenca – KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED

Piškoti, ki jih uporabljamo

Nujni piškotki – so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani. Piškotki trajajo le do konca seje in zaprtja brskalnika.

Funkcionalni piškotki – zagotavljajo funkcionalnost in omogočajo, da so naše storitve bolj priročne. Npr. vaše ime in e-pošto si zapomnijo, da vam ob naslednjem obisku ne bo potrebno ponovno vnesti podatkov npr. v kontaktni obrazec.

Piškotki Analytics – piškotki nam omogočajo spremljanje statistike obiska spletne trgovine, kar nam omogoči, da izboljšujemo in posodabljamo vsebine in vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki za oglaševanje – piškotki zagotavljajo oglase, ki so za vas in vaše interese pomembni. Omogočajo, da ne pozabite, da ste obiskali naše spletno mesto.

 

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Spletno mesto www.lesenaura.si vsebuje spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Uporabniški profil) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ki ga upravlja podjetje Radiološka dejavnost Aleš Posl s.p. matična številka podjetja: 3352510000, davčna številka: 75865742 storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali www.lesenaura.si) in potrošnikom.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino www.lesenaura.si prek elektronske pošte postane obiskovalec gost, s potrjeno registracijo v spletno trgovino www.lesenaura.si pa postane član. Tako gost kot član www.lesenaura.si (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino www.lesenaura.si pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Veljavnost ponudbe cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v evrih, DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s plačilnimi sredstvi, ki jih www.lesenaura.si sprejema. Smo ažurni in želimo zagotoviti najbolj ažurne in točne podatke, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo www.lesenaura.si  kupcu omogočil odstop od nakupa, oziroma bomo kupca o tem obvestili. V kolikor naročenega izdelka ni več na zalogi in ne bo več dobavljiv, si pridržujemo pravico do preklica naročila. V primeru, da je naročilo bilo že plačano, bomo celoten znesek vrnili.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba www.lesenaura.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene v spletni trgovini so cene, kot jih oblikuje prodajalec in ki veljajo za nakup prek spletne trgovine www.lesenaura.si.
Najboljša ponudba dneva je posebej znižana cena artikla, ki velja določenem obdobju za določene artikle, ki so v ponudbi, www.lesenaura.si označeni s popustom. Ob artiklu sta navedena znižana cena  glede na priporočeno ceno.

Garancija

Garancijo za izdelke in reklamacijo izdelkov ponudnik zagotavlja skladno z veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu, navodilih  ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani, klikni in prenesi dokument.

Prodajalec je v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri prodajalcu, ki bo zagotovil ustrezen pregled artikla in zagotovil potreben servis.

Garancijska doba traja 1 leto in začne teči z datumom nakupa. Pri uveljavljanju garancije je potrebno predložiti račun in izpolnjen garancijski list. Zato vas prosimo, da račun in garancijski list shranite! Garancija velja samo ob predložitvi računa. Prodajalec jamči brezplačno odpravo pomanjkljivosti, ki so posledica napak materiala ali proizvodnje, s popravilom ali zamenjavo. Garancija krije mehanizem notranjega gibanja.

Garancija ne velja za škodo, nastalo zaradi višje sile-mehanske poškodbe in nepravilne uporabe. Sledi vsakodnevne rabe izdelka (praske, odrgnine itd.) niso predmet garancije. Garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na izdelku. Garancija preneha veljati, če je ugotovljeno, da je bil predhodno opravljen kakršenkoli poseg v izdelek s strani nepooblaščene osebe.

Popravila, ki se opravijo po izteku garancijske dobe, so ob predhodnem obvestilu plačljive. Prodajalec jamči za kakovost oziroma brezhibno delovanje izdelka v garancijskem roku, ki začne teči z izročitvijo blaga. Če popravila ni mogoče izvesti v 45-dnevnem roku, bo izdelek zamenjan ali pa bo ob soglasju kupca, povrnjena kupnina. Garancijska doba se podaljša za čas popravila.

Navodila za uporabo

Ta navodila za uporabo spadajo k tej ročni uri. Vsebujejo pomembne informacije o začetku uporabe in ravnanju z izdelkom. Zaradi boljše razumljivosti bomo leseno ročno uro v nadaljevanju imenovali le „ročna
ura“. Pred začetkom uporabe ročne ure skrbno in v celoti preberite navodila za uporabo, zlasti varnostne napotke. Neupoštevanje navodil za uporabo lahko povzroči hude telesne poškodbe ali poškodbe ročne ure. Navodila za uporabo temeljijo na standardih in predpisih, ki veljajo v Evropski uniji. V tujini upoštevajte tudi predpise in zakone posamezne države. Navodila za uporabo shranite za primer kasnejše uporabe. Če ročno uro predate tretjim osebam, jim hkrati z njo obvezno izročite ta navodila za uporabo. Povezava do navodil za uporabo.

Prijava na e-novice

Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. S tem, ko se uporabnik prijavi na e-novice se šteje, da je seznanjen z Politiko varovanja osebnih podatkov spletne trgovine in jih v celoti sprejema. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic preko e-naslova info@lesenaura.si.

Pravila nagradnih iger

Organizator nagradne igre je prodajalec  ali www.lesenaura.si. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah. Dobitnike nagrad določi funkcija računalniškega izbora naključno ali jih določi komisija organizatorja. Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.
Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre. V žrebanju sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.
Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drugi artikel.
Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke – ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko, vse najkasneje v treh delovnih dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.
V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

Varstvo osebnih podatkov pridobljenih z nagradno igro

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.
Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov na www.lesenaura.si  soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

Postopek nakupa

S klikom na želeni izdelek se vam ob tehničnih podatkih izpiše tudi gumb V košarico, s katerim se začne postopek nakupa. V poglavju Košarica vidite vse želene izdelke ter poljubno spreminjate njihovo količino ter sestavo košarice. Tukaj lahko vpišete tudi kodo za popust, če jo imate. S klikom na gumb Na blagajno pa se premaknete na začetek nakupnega procesa.

Za nakup je potrebno ustvariti uporabniški račun ali se vpišete v že registriranega. Prosimo vas, da ste previdni in natančni ob vpisu vaših podatkov, da ne pride do zamude pri dostavi zaradi napačno vpisanega naslova ali pa vas zaradi napačnega telefona ali maila ne moremo obvestiti o čakajočem izdelku ali dostavi.

Nato se odločite o načinu dostave izdelka. Izbirate lahko med brezplačno dostavo (za nakupe nad 80€), navadno dostavo (strošek dostave 3.90€ za nakupe do 80€) na želen naslov.

Naslednji korak je izbira načina plačila pri dostavi paketa na želen naslov. Izbirate lahko med plačilom po povzetju, plačilom po predračunu, PayPal plačilom in plačilom z bančnimi karticami Za nadaljevanje nakupa morate v tem koraku potrditi, da ste prebrali in se strinjate s Splošnimi pogoji poslovanja, hkrati pa se lahko prijavite tudi na e-novice, nato pa kliknete na gumb Nadaljuj.

Sledi še zadnji pregled izbranih izdelkov v košarici, naročilo pa dokončno potrdite s klikom na gumb Naročilo z obveznostjo plačila. Na vaš vpisani elektronski naslov boste prejeli obvestilo o vašem nakupu, ki vsebuje izdelke in količine, ki jih je kupec izbral. Ko naročilo preverimo in ga sprejmemo, prejmete potrdilo naročila, ki je hkrati tudi potrdilo, da smo vaše naročilo sprejeli. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan ter vse dni v letu. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim o tem obvestite najkasneje v 5 urah po oddaji naročila na elektronski naslov ales@lesenaura.si. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi. V kolikor bi kupec že plačal kupnino po predračunu, mu v tem primeru celoten znesek vrnemo na dogovorjeni TRR.

Načini plačila

Po povzetju

Pri izbiri plačila po povzetju boste vrednost svojega naročila poravnali direktno kurirju Pošte Slovenije ob prevzemu pošiljke. Plačilo kurirju je možno z gotovino ali s plačilno kartico.

Plačilo po predračunu

Pri izbiri plačila po predračunu boste po zaključenem naročilu na svoj e-mail naslov prejeli podatke za izvedbo nakazila, ki ga lahko nato opravite preko vaše spletne banke ali fizično na pošti ali banki. V primeru prejetega plačila do 10. ure na delovni dan je naročilo na vaš naslov odposlano še isti dan, sicer pa naslednji delovni dan.

Plačilo s kartico

Pri izbiri plačila s kartico naročilo plačate direktno preko spletnega plačilnega vmesnika, kamor vpišete zahtevane podatke za izvedbo plačila, vaša kartica pa bo obremenjena v višini zneska naročila. Ta način plačila je varen in hiter, saj vaše plačilo zabeležimo takoj, kar pomeni da bo vaše naročilo odpremljeno v najkrajšem možnem času. Po uspešno izvedenem kartičnem plačilu na vaš e-mail naslov prejmete potrdilo o prejetem plačilu.

Plačilo preko PayPal sistema

Pri izbiri plačila s PayPal-om naročilo plačate direktno preko vmesnika, kamor vpišete zahtevane podatke za izvedbo plačila. Ta način plačila je varen in hiter, saj vaše plačilo zabeležimo takoj, kar pomeni da bo vaše naročilo odpremljeno v najkrajšem možnem času. Po uspešno izvedenem plačilu na vaš e-mail naslov prejmete potrdilo o prejetem plačilu.

Dostava

Pri naročilu artikla se ob vpisu podatkov odločite, na kakšen način želite prevzeti naročeno blago. Prevzem izdelka je možen z dostavno službo Pošte Slovenije na izbran naslov ali osebno prevzem, ob predhodnem dogovoru na 031 344 436.

Naše pakete dostavlja dostavna služba Pošte Slovenije. Stroški pošiljanja so brezplačni pri nakupih v vrednosti nad 80€, za nakupe v vrednosti do 80€ pa se obračuna strošek dostave v višini 3.90 €.

O času dostave vas dostavna služba obvesti preko SMS sporočila in telefonskega klica. V primeru, da vas ob prihodu kurirja ni na izbranem naslovu in ne morete prevzeti paketa, vam kurir v poštni predal odloži obvestilo o prispeli pošiljki, s katerim lahko kasneje prevzamete paket na Pošti, ki je navedena na obvestilu.

Prodajalec ni odgovoren za zamude dostave s strani dostavne službe Pošte Slovenija ali za poškodovanje embalaže. Če ste mnenja, da je vsebina paketa poškodovana ali razbita, v navzočnosti dostavljavca embalažo previdno odprite in skupaj preverite vsebino. Poškodovan paket vam ni potrebno prevzeti in ga lahko zavrnete, nam pa sporočite nastalo situacijo, da vam lahko uredimo nov izdelek ali povrnemo kupnino.

V primeru, da ste pošiljko prevzeli, kasneje pa ugotovili, da je le ta poškodovana, je potrebno sprožiti reklamacijski postopek pri Pošti Slovenije. To storite tako, da v roku 30 dni od prevzema prinesete izdelek na Pošto ali kontaktirate vašo Poštno enoto, da vas obiščejo na domu in nato skupaj z uslužbencem Pošte naredite zapisnik o poškodovani pošiljki. Za hitro rešitev postopka, vas prosimo, da nam kopijo zapisnika pošljete na ales@lesenaura.si Nadaljnje reševanje poškodovane pošiljke bomo s Pošto urejali mi, vam pa bomo poslali nov brezhiben izdelek ali povrnili kupnino. Poškodovan izdelek prevzame Pošta Slovenije.

Osebni prevzem

Osebni prevzem naročila je možen ob predhodnem dogovoru na telefon 031 344 436.

Izdaja računa

Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov doda kupcu račun ali pošlje račun in sicer v .pdf formatu na e-naslov kupca.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o garanciji za artikel. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Dobavni roki

Rok dobave za izdelke, ki so na zalogi je običajno 1 – 5 dni. V kolikor bo rok dobave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v 72 urah. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave daljši in traja lahko tudi mesec dni ali izjemoma celo več. Priporočamo, da nas za izdelke, ki niso na zalogi kontaktirate na 031 344 436.

Promocijske kode

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Uporaba promocijske kode:
Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila. V istem koraku v polje “Kode za popust” vpišite promocijsko kodo in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. V vsakem nakupu je možno izkoristiti le eno promocijsko kodo (na primer: ob naročilu 2 artiklov lahko sočasno uporabite največ 1 promocijsko kodo). Vrednost promocijske kode ne sme presegati vrednosti naročenih artiklov. V primeru, da želite zraven promocijske kode izkoristiti tudi kodo za popust, število kod ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov. Različne kode istočasno vnesite v polje “Kode za popust” in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi. Ko vpišete promocijsko kodo, se vrednost promocijske kode avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnat

Darilni boni

V ponudbi spletne trgovine najdete tudi Darilne bone (v nadaljevanju tudi bon),  s katerimi lahko obdarujete vaše bližnje. Darilni bon je potrebno vnovčiti v enkratnem znesku. To lahko storite na spletni strani www.lesenaura.si, na e-naslovu ales@lesenaura.si ali preko socialnih omrežij. Prodajalec kupcu darilni bon izda v fizični obliki. Na njem je jasno določen znesek v EUR ter veljavnost bona (1 leto).  Številka bona, ki je na njem jasno zapisana je tudi ključen podatek, saj z njo kupec dokazuje upravičenost. Bona v nobenem primeru ni možno zamenjati za gotovino. Z darilnim bonom ni možno kupiti drugega ali več drugih bonov.  Za izgubljene ali ukradene darilne bone ponudnik ne odgovarja. Darilni bon je prenosljiv, kar pomeni, da ima vsakokratni imetnik darilnega bona pravico do plačila z darilnim bonom ob njegovi predložitvi, brez kakršnekoli identifkacije.  Če je darilni bon ponarejen, se šteje za neveljavnega.
Ponudnik se zaveže darilni bon sprejeti kot plačilno sredstvo za izdelke, ki jih ponuja, vendar samo za čas veljavnosti bona. Če je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora kupec, ki bon uveljavlja, razliko doplačati.
Pravice in obveznosti, ki izhajajo iz darilnega bona, prenehajo s tem, ko ga ponudnik sprejme kot plačilo za blago, s potekom veljavnosti darilnega bona ali če postane darilni bon neveljaven iz drugih razlogov.
Na darilnem bonu spletne trgovine so ključni podatki:  Podpis osebe, ki je bon izdala (ponudnika), datum veljavnosti darilnega bona (1 leto) in koda za spletni nakup (številka bona).  Če na darilnem bonu ni vseh naštetih podatkov ali kateri od podatkov manjka, je darilni bon neveljaven.
Ko kupec prejme bon od ponudnika, naj le ta preveri ali vključuje vse podatke. Kasnejših reklamacij ne moremo upoštevati. Na darilnem bonu ni dovoljeno ničesar pisati, brisati, črtati ali ga na kakršen koli drug način spreminjati. V tem primeru je darilni bon neveljaven.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe. Če želite račun na podjetje, nam to dopišite v komentar pri naročilu.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe in vračilo blaga

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@lesenaura.si. V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Ulica Savinjske čete 2, 3310 Žalec. Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov. Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče! Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stavrne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna?

Kadar:
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku 14 dni od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po 1 letu od nakupa.

Artikli z odprto embalažo

So artikli, ki imajo manjše pomanjkljivosti (poškodovana embalaža, praske, itd.) in gredo v nadaljnjo prodajo. Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla sta za vsak artikel pisno navedena (tako v opisu artikla kot na računu).

Pritožbe in spori

www.lesenaura.si spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti (031 344 436 info@lesenaura.si)

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@lesenaura.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen in bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec  prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi www.lesenaura.si  ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

www.lesenaura.si ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Politika zasebnosti

Lastnik spletne trgovine www.lesenaura.si je podjetje Radiološka dejavnost Aleš Posl s.p., Ulica Savinjske čete 2, 3310 Žalec (v nadaljevanju samo kot prodajalec) ki se zaveda, da je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V sled temu posvečamo varstvu osebnih podatkov veliko pozornost in spoštujemo zasebnost naših uporabnikov, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji. Če imate kakršno koli vprašanje ali problem v zvezi z uporabo vaših osebnih podatkov, se obrnite na: info@lesenaura.si ali 031 344 436. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Z uporabo spletnega mesta www.lesenaura.si se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Če želite opraviti nakup, potrebujemo poleg imena in priimka tudi vaš naslov in telefonsko številko. To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Z registracijo na www.lesenaura.si dovoljujete hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi.

Različne e-izdaje vam bomo pošiljali zgolj v primeru, da se boste nanje naročili.

Zahteva za izpis osebnih podatkov

Zahtevo za izpis osebnih podatkov, ki se shranjujejo o vas je možno oddati na e-naslov info@lesenaura.si ali pisno na Radiološka dejavnost Aleš Posl s.p., Ulica Savinjske čete 2, 3310 Žalec.

Zahteva za izbis osebnih podatkov

Zahtevo za izbris osebnih podatkov, ki se shranjujejo o vas je možno oddati na e-naslov info@lesenaura.si ali pisno na Radiološka dejavnost Aleš Posl s.p., Ulica Savinjske čete 2, 3310 Žalec.

Načela varovanja podatkov

Obdelava podatkov v spletni trgovini www.lesenaura.si je zakonita, poštena in pregledna. Vedno se upoštevajo pravice uporabnika. Nudimo vam vse informacije o obdelavi podatkov na vašo zahtevo. Vaših osebnih podatkov ne bomo shranjevali dlje, kot je potrebno.

Pravice uporabnikov

 1. Pravica do informacij – uporabnik spletnega mesta www.lesenaura.si je obveščen o obdelavi in zbiranju podatkov. Na voljo je informacija, zakaj se podatki zbirajo.
  2. Pravica do dostopa – uporabnik ima pravico do dostopa svojih podatkov, ki so zbrani. Pravico imate zahtevati in pridobiti podatke o zbranih osebnih podatkih.
 2. Pravica do popravkov – uporabnik ima pravico zahtevati popravek ali izbris svojih osebnih podatkov, ki so netočni ali nepopolni.
  4. Pravica do izbrisa – uporabnik lahko v določenih okoliščinah zahteva izbris svojih osebnih podatkov iz evidenc.
 3. Pravica do omejitve obdelave – uporabnik ima pravico omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov
  6. Pravica do ugovora za obdelavo – v nekaterih primerih ima uporabnik pravico nasprotovati obdelavi svojih osebnih podatkov, npr. primer neposrednega trženja
  7. Pravica do prenosa podatkov – uporabnik ima pravico, da svoje osebne podatke pridobi v berljivi obliki
  8. Pravica do pomoči nadzornega organa – uporabnik ima pravico do pomoči nadzornega organa in pravico do drugih pravnih sredstev.
  9. Pravica do odvzema dovoljenja – uporabnik ima pravico umakniti katero koli privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov.

Podatki, ki jih zbiramo

Podatke, ki ste nam jih posredovali

Sem sodijo informacije, ki so potrebne za komunikacijo z vami in izvedbo naročila ter dostave izdelka iz naše ponudbe ter so potrebni za boljšo potrošniško izkušnjo. E-poštni naslov, ime in priimek, naslov za izstavitev računa, domači naslov.

Podatki, ki se samodejno zbirajo o vas

Sem se uvrščajo informacije, ki jih o vas samodejno shranjujejo piškotki in druga orodja. Podatki se uporabljajo za izboljšanje vaše izkušnje. Ko si ogledujete vsebino našega spletnega mesta, se podatki shranjujejo. IP naslov, zgodovina ogledov strani.

Namen uporabe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo:
• da vam lahko ponudimo naše izdelke (komuniciranje z vami v zvezi z izdelki)
• da lahko komuniciramo in sodelujemo z vami ter vas obvestimo o spremembah
• da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo
• da lahko izpolnimo svoje obveznosti po zakonih ali pogodbi
• da vam dostavimo/ponudimo izdelek
• da vam pošljemo prilagojeno ponudbo za vas
• da upravljamo in analiziramo našo bazo strank (zgodovina nakupa), da bi izboljšali kakovost ponujenih izdelkov

Z vašim soglasjem obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene: • pošiljanje novic in aktualne ponudbe
• za druge namene, za katere smo zahtevali vaše soglasje

Knjigovodske dokumente shranjujemo tako dolgo, kot je potrebno za računovodski in davčni namen ter druge obveznosti, ki izhajajo iz zakonov.

O kakršnih koli nadaljnjih obdelavah in namenih vas bomo obvestili.

Dostopnost vaših osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne delimo z nepooblaščenimi osebami. V primeru spletnega nakupa jih posredujemo samo ponudniku prevoznih storitev za namene dostave.

Kako varujemo osebne podatke

Vaše osebne podatke varujemo z največjo skrbnostjo. Ves čas spremljamo naše sisteme za morebitne ranljivosti in napade. Vsi dostopi so zavarovani z gesli. Uporabljamo SSL certifikat.

Informacije o piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabnikovih brskanj po straneh. Analiza poteka za namene izboljšanja uporabniške izkušnje.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, shranjena v računalniku. Piškotke lahko nadzorujete na ravni brskalnika. Če želite onemogočiti piškotke uporabite ikono v skrajnem levem delu spletnega mesta. V primeru, da onemogočite nujno potrebne piškotke, se spletno mesto ne bo pravilno prikazovalo.

Piškotki, ki jih uporabljamo:

Nujni piškotki – so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani. Piškotki trajajo le do konca seje in zaprtja brskalnika.

Funkcionalni piškotki – zagotavljajo funkcionalnost in omogočajo, da so naše storitve bolj priročne. Npr. vaše ime in e-pošto si zapomnijo, da vam ob naslednjem obisku ne bo potrebno ponovno vnesti podatkov npr. v kontaktni obrazec.

Piškotki Analytics – piškotki nam omogočajo spremljanje statistike obiska spletne trgovine, kar nam omogoči, da izboljšujemo in posodabljamo vsebine in vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki za oglaševanje – piškotki zagotavljajo oglase, ki so za vas in vaše interese pomembni. Omogočajo, da ne pozabite, da ste obiskali naše spletno mesto.

 

Aleš Posl s.p.
Ulica Savinjske čete 2,
3310 Žalec
Slovenija

GSM: 031 344 436
E-POŠTNI NASLOV: info@lesenaura.si
Matična številka podjetja: 3352510000
Davčna številka: 75865742

MENI