Ebony ali črni les

Ebony
Ebony ali črni les in nekaj njegovih značilnosti:

Splošno ime: afriški črni les

Rastišče: suhe savanske regije srednje in južne Afrike

Višina drevesa: 9–35 m

Premer debla:0,6–1,5 m

 

Trdota lesa: 16,320 N
Barva / videz:

Ebony ali črni les je pogosto popolnoma črn, mestoma nekoliko svetlejši, s temno rjavim ali vijoličnim odtenkom.

Vonj:

Ebony ali črni les ima med obdelavo blag, a izrazit vonj.

Alergije / toksičnost:

Hude reakcije so  precej redke, zelo redko poročajo, da ebony ali črni les povzroča draženje kože in oči. Ni jasno, ali ebony oziroma črni les sam povzroča draženje, ali je to preprosto posledica prahu, ki nastane pri obdelavi lesa. Za več informacij glejte članke alergije na les in strupenost ter varnost prahu iz lesa.

Obdelava:

Ebony ali črni les je zelo težko obdelovati, saj je ena od najtrših vrst na svetu. Posledično je orodja  potrebno večkrat preveriti in ostriti. Ebony ali črni les se najpogosteje uporablja v struženih predmetih, kjer velja za enega najlepših, saj ima prepletene vzorce in druge zapletene detajle.

Cene / razpoložljivost:

Ebony ali črni les je zelo drag.

Primeri uporabe:

Prestižni avtomobili, prestižna plovila, glasbeni inštrumenti (kitare, klarineti, oboe itd.), rezbarjenje, ročaji za orodje in drugi struženi predmeti.

Vsaka lesena ročna ura je izdelana ročno, s čimer se zagotavlja natančnost in kvaliteta. Poleg tega ima vsaka lesena ročna ura tudi kvaliteten mehanizem in garancijo, kar vam zagotavlja dolgotrajno uporabo in zadovoljstvo z nakupom. Pri izdelavi lesene ročne ure se osredotočamo na vsak detajl. Vsi elementi, od ohišja do številčnice in kazalcev, so skrbno izbrani in natančno sestavljeni, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo lesene ročne ure.

Lesena ročna ura je opremljena s kvalitetnim Quartz mehanizmom, ki omogoča natančno merjenje časa in zagotavlja dolgo življenjsko dobo ure. Garancija na leseno ročno uro vam zagotavlja brezskrbno nošenje in uporabo, saj smo prepričani v kvaliteto naših izdelkov.

MENI