Javor-beli javor

Javor lesena ura
Javor-beli javor  in nekaj njegovih značilnosti:

Splošno ime: javor, beli javor

Rastišče: severovzhodna Severna Amerika

Višina drevesa: 25–35 m

Premer debla:0,6–1 m

 

Trdota lesa: 6,450 N

 

Barva / videz:

Javor ima specifiko, pri kateri se običajno uporabi zunanji obroč lesa, znan kot sapwood, in ne njegovega osrednjega – srčnega dela. Javor ima sapwood skoraj bele do sivobele kremne barve, včasih z rdečkastim ali zlatim odtenkom. Srčni les je običajno temne rdečkasto rjave barve, ki pa se ga za lesene ure ne uporablja.

Odpornost:

Ko je izpostavljen zunanjim vremenskim vplivom, je brez ustrezne zaščite je zelo občutljiv.

Obdelava:

Javor je mehek les in je z njim dokaj enostavno delati z ročnimi in obdelovalnimi stroji, vendar je potrebno paziti, da orodij ne pregrejemo. 

Vonj:

Nima značilnega vonja.

Alergije / toksičnost:

Javor skupaj z drugimi javorji iz rodu Acer povzroča draženje kože, izcedek iz nosu in astmi podobne dihalne učinke. Ni jasno, ali javor sam povzroča draženje ali je to preprosto posledica prahu, ki nastane pri obdelavi lesa.  Za več informacij glejte članke alergije na les in strupenost ter varnost prahu iz lesa.

Cene / razpoložljivost:

Cene javorja  so zmerne.

Primeri uporabe:

Tla (košarkarska igrišča, plesišča, balinišča, stanovanjske stavbe), furnir, papir (celuloza), glasbeni inštrumenti, deske za rezanje, mesarski bloki, delovne mize, bejzbol palice in drugi struženi predmeti in posebni leseni predmeti.

Vsaka lesena ročna ura je izdelana ročno, s čimer se zagotavlja natančnost in kvaliteta. Poleg tega ima vsaka lesena ročna ura tudi kvaliteten mehanizem in garancijo, kar vam zagotavlja dolgotrajno uporabo in zadovoljstvo z nakupom. Pri izdelavi lesene ročne ure se osredotočamo na vsak detajl. Vsi elementi, od ohišja do številčnice in kazalcev, so skrbno izbrani in natančno sestavljeni, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo lesene ročne ure.

Lesena ročna ura je opremljena s kvalitetnim Quartz mehanizmom, ki omogoča natančno merjenje časa in zagotavlja dolgo življenjsko dobo ure. Garancija na leseno ročno uro vam zagotavlja brezskrbno nošenje in uporabo, saj smo prepričani v kvaliteto naših izdelkov.

MENI