Sandalovina
Sandalovina ali sandalwood in nekaj njenih značilnosti:

Splošno ime: sandalovina

Rastišče: jugovzhodna Indija

Višina drevesa: 9–35 m

Premer debla:0,6–1,5 m

 

Trdota lesa: 13,08 N

Barva / videz:

Sandalovina ali sandalwood je temno oranžne do globlje rdečkasto vijolične, pogosto s temnejšimi črtami. Barve sčasoma navadno potemnijo do globoko rdečkasto vijolične ali do skoraj črne. Splošni videz in barva sta lahko zelo podobna Bois de Rose.

Vonj:

Imajo izrazit, prijeten vonj med delom.

Alergije / toksičnost:

Hude reakcije so  precej redke, zelo redko poročajo, da sandalovina ali sandalwood povzroča draženje kože in oči. Ni jasno, ali sandalovina sama povzroča draženje, ali je to preprosto posledica prahu, ki nastane pri obdelavi lesa. Za več informacij glejte članke alergije na les  in strupenost ter varnost prahu iz lesa.

Cene / razpoložljivost:

Sandalovina oziroma sandalwood  ima izjemno visoke ceno oziroma je  najdragocenejši trdi les v zahodnem svetu.

Primeri uporabe:

Fino pohištvo in rezbarjenje. Znana pa je tudi uporaba olja iz sandalovine t. i. sandalwood oil, ki je že stoletja cenjeno zaradi svoje vonjave, ki se lahko zadrži v lesu desetletja.

Zanimivost in edinstvenost:

Sandalovina ali sandalwood  ima  zelo počasno rast.

Spodaj sta dva zanimiva primera:

R.H. Beddome poroča v svoji Flora Sylvatica za Južno Indijo, da je 5-letno drevo zraslo do višine več kot 5,6 m in premera 23 cm.

Še en primer – objavljen v World of Wood 68, št. 2 (2015): poročali so o nasadih sandalovine ali sandalwood, kjer so v 45 letih zrasla drevesa do višine 25 m in premera debla 57 cm.

Vsaka lesena ročna ura je izdelana ročno, s čimer se zagotavlja natančnost in kvaliteta. Poleg tega ima vsaka lesena ročna ura tudi kvaliteten mehanizem in garancijo, kar vam zagotavlja dolgotrajno uporabo in zadovoljstvo z nakupom. Pri izdelavi lesene ročne ure se osredotočamo na vsak detajl. Vsi elementi, od ohišja do številčnice in kazalcev, so skrbno izbrani in natančno sestavljeni, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo lesene ročne ure.

Lesena ročna ura je opremljena s kvalitetnim Quartz mehanizmom, ki omogoča natančno merjenje časa in zagotavlja dolgo življenjsko dobo ure. Garancija na leseno ročno uro vam zagotavlja brezskrbno nošenje in uporabo, saj smo prepričani v kvaliteto naših izdelkov.

MENI