Politika zasebnosti

Lastnik spletne trgovine www.lesenaura.si je podjetje Radiološka dejavnost Aleš Posl s.p., Ulica Savinjske čete 2, 3310 Žalec (v nadaljevanju samo kot prodajalec) ki se zaveda, da je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V sled temu posvečamo varstvu osebnih podatkov veliko pozornost in spoštujemo zasebnost naših uporabnikov, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji. Če imate kakršno koli vprašanje ali problem v zvezi z uporabo vaših osebnih podatkov, se obrnite na: info@lesenaura.si ali 031 344 436. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Z uporabo spletnega mesta www.lesenaura.si se strinjate z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Če želite opraviti nakup, potrebujemo poleg imena in priimka tudi vaš naslov in telefonsko številko. To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Z registracijo na www.lesenaura.si dovoljujete hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi.

Različne e-izdaje vam bomo pošiljali zgolj v primeru, da se boste nanje naročili.

Zahteva za izpis osebnih podatkov

Zahtevo za izpis osebnih podatkov, ki se shranjujejo o vas je možno oddati na e-naslov info@lesenaura.si ali pisno na Radiološka dejavnost Aleš Posl s.p., Ulica Savinjske čete 2, 3310 Žalec.

Zahteva za izbis osebnih podatkov

Zahtevo za izbris osebnih podatkov, ki se shranjujejo o vas je možno oddati na e-naslov info@lesenaura.si ali pisno na Radiološka dejavnost Aleš Posl s.p., Ulica Savinjske čete 2, 3310 Žalec.

Načela varovanja podatkov

Obdelava podatkov v spletni trgovini www.lesenaura.si je zakonita, poštena in pregledna. Vedno se upoštevajo pravice uporabnika. Nudimo vam vse informacije o obdelavi podatkov na vašo zahtevo. Vaših osebnih podatkov ne bomo shranjevali dlje, kot je potrebno.

Pravice uporabnikov

 1. Pravica do informacij – uporabnik spletnega mesta www.lesenaura.si je obveščen o obdelavi in zbiranju podatkov. Na voljo je informacija, zakaj se podatki zbirajo.
  2. Pravica do dostopa – uporabnik ima pravico do dostopa svojih podatkov, ki so zbrani. Pravico imate zahtevati in pridobiti podatke o zbranih osebnih podatkih.
 2. Pravica do popravkov – uporabnik ima pravico zahtevati popravek ali izbris svojih osebnih podatkov, ki so netočni ali nepopolni.
  4. Pravica do izbrisa – uporabnik lahko v določenih okoliščinah zahteva izbris svojih osebnih podatkov iz evidenc.
 3. Pravica do omejitve obdelave – uporabnik ima pravico omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov
  6. Pravica do ugovora za obdelavo – v nekaterih primerih ima uporabnik pravico nasprotovati obdelavi svojih osebnih podatkov, npr. primer neposrednega trženja
  7. Pravica do prenosa podatkov – uporabnik ima pravico, da svoje osebne podatke pridobi v berljivi obliki
  8. Pravica do pomoči nadzornega organa – uporabnik ima pravico do pomoči nadzornega organa in pravico do drugih pravnih sredstev.
  9. Pravica do odvzema dovoljenja – uporabnik ima pravico umakniti katero koli privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov.
Podatki, ki jih zbiramo

Podatke, ki ste nam jih posredovali

Sem sodijo informacije, ki so potrebne za komunikacijo z vami in izvedbo naročila ter dostave izdelka iz naše ponudbe ter so potrebni za boljšo potrošniško izkušnjo. E-poštni naslov, ime in priimek, naslov za izstavitev računa, domači naslov.

Podatki, ki se samodejno zbirajo o vas

Sem se uvrščajo informacije, ki jih o vas samodejno shranjujejo piškotki in druga orodja. Podatki se uporabljajo za izboljšanje vaše izkušnje. Ko si ogledujete vsebino našega spletnega mesta, se podatki shranjujejo. IP naslov, zgodovina ogledov strani.

Namen uporabe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo:
• da vam lahko ponudimo naše izdelke (komuniciranje z vami v zvezi z izdelki)
• da lahko komuniciramo in sodelujemo z vami ter vas obvestimo o spremembah
• da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo
• da lahko izpolnimo svoje obveznosti po zakonih ali pogodbi
• da vam dostavimo/ponudimo izdelek
• da vam pošljemo prilagojeno ponudbo za vas
• da upravljamo in analiziramo našo bazo strank (zgodovina nakupa), da bi izboljšali kakovost ponujenih izdelkov

Z vašim soglasjem obdelamo vaše osebne podatke za naslednje namene: • pošiljanje novic in aktualne ponudbe
• za druge namene, za katere smo zahtevali vaše soglasje

Knjigovodske dokumente shranjujemo tako dolgo, kot je potrebno za računovodski in davčni namen ter druge obveznosti, ki izhajajo iz zakonov.

O kakršnih koli nadaljnjih obdelavah in namenih vas bomo obvestili.

Dostopnost vaših osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne delimo z nepooblaščenimi osebami. V primeru spletnega nakupa jih posredujemo samo ponudniku prevoznih storitev za namene dostave.

Kako varujemo osebne podatke

Vaše osebne podatke varujemo z največjo skrbnostjo. Ves čas spremljamo naše sisteme za morebitne ranljivosti in napade. Vsi dostopi so zavarovani z gesli. Uporabljamo SSL certifikat.

Informacije o piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabnikovih brskanj po straneh. Analiza poteka za namene izboljšanja uporabniške izkušnje.

Piškotek je majhna besedilna datoteka, shranjena v računalniku. Piškotke lahko nadzorujete na ravni brskalnika. Če želite onemogočiti piškotke uporabite ikono v skrajnem levem delu spletnega mesta. V primeru, da onemogočite nujno potrebne piškotke, se spletno mesto ne bo pravilno prikazovalo.

Piškotki, ki jih uporabljamo:

Nujni piškotki – so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani. Piškotki trajajo le do konca seje in zaprtja brskalnika.

Funkcionalni piškotki – zagotavljajo funkcionalnost in omogočajo, da so naše storitve bolj priročne. Npr. vaše ime in e-pošto si zapomnijo, da vam ob naslednjem obisku ne bo potrebno ponovno vnesti podatkov npr. v kontaktni obrazec.

Piškotki Analytics – piškotki nam omogočajo spremljanje statistike obiska spletne trgovine, kar nam omogoči, da izboljšujemo in posodabljamo vsebine in vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki za oglaševanje – piškotki zagotavljajo oglase, ki so za vas in vaše interese pomembni. Omogočajo, da ne pozabite, da ste obiskali naše spletno mesto.

 

Aleš Posl s.p.
Ulica Savinjske čete 2,
3310 Žalec
Slovenija

GSM: 031 344 436
E-POŠTNI NASLOV: info@lesenaura.si
Matična številka podjetja: 3352510000
Davčna številka: 75865742